torstai 5. marraskuuta 2015

Asumista Fuengirolan satamassa ja reissuja lähialueille

Fuengirolan satama on edelleen tukikohtamme. Viivymme täällä näillä näkymin ainakin marraskuun loppuun. Satama on hyvin rauhallinen. Kalastusaluksia lukuun ottamatta veneliikennettä on aika vähän. Rannan ruokaravintolat sulkevat ovensa hyvissä ajoin, joten biletys-meteliä ei ole.
Sää ovat pääosin olleet hyvin kesäiset ja lämpimät, vaikka auringon laskun myötä illat viilenevät jo selvemmin.
 
Viimeiset pari viikkoa ovat olleet mukavan erilaisia. Ensin tulivat Heli, Hanna, Eeva ja Juha San Pedrossa sijaitsevalle El Mokki huvilalle, jossa mekin vietimme viikon "lomalla lomalta".
Eija ja Janne vierailivat veneellä muutaman päivän.
 
El Mokki  sijaitsee rauhallisella huvila-alueella meren läheisyydessä. Suurin osa huviloista oli koko viikon tyhjillään, joten alueella oli vähän liikennettä. Otimme aurinkoisina päivinä aurinkoa allasalueella ja meren rannalla sekä teimme retket Gibraltarille ja Rondalle. Vietettiin myös päivä Fuengirolan markkinoilla. 

 



Huvila-alueen puutarhat ovat hyvin hoidettuja, joissa voi ihailla alati kukkivia köynnöksiä ja hedelmäpuita.
 

 
 

 
Pari kissaa vieraili lähistöllä päivittäin.
 
 
Meren rannalta on aina yhtä mukava keräillä aarteita matkamuistoiksi.
 
Sää suosi reissua Gibraltarille. Afrikan rannikko näkyi salmen yli selvästi ja näköalat olivat jälleen mahtavat. La Lineaan on tehty uusi pysäköintialue rajan läheisyyteen, joten autoa ei tarvinnut jättää tien varteen.

 
On aina tietyllä tavalla hämmentävää mennä Gibraltarille: Britannia keskellä Espanjaa.

 
Ylhäällä vuorella asuvat magotti-apinat vievät kaiken huomion. Turisteja varoitetaan pitämästä näkyvillä muovipusseja, koska apinat yhdistävät muovipussit niissä tuotuihin hedelmiin. Nähtiin, kuinka varoitukset kannattaa ottaa todesta, koska eräs turisti menetti oitis perunalastunsa ja toinen ilmeisesti juuri ostetun huivin muovipusseineen. Apina nappasi sen silmän räpäyksessä käsilaukusta.

 
Poikaset kisailivat keskenään pitkään, minkä jälkeen emon maito ja hellä huomio oli tarpeen.

 
Mitähän nämä kaverit meistä ajatteli?
 
Serrata de Rondan vuoristossa sijaitseva Rondan kaupunki oli toinen pääretkikohde. Matka korkealle vuorelle mutkikasta tietä pitkin vie oman aikansa, vaikka kilometreissä matka ei ole kovin pitkä.
Nykyaikainen härkätaisteluperinne on saanut alkunsa Rondalta ja siellä sijaitsee yksi euroopan vanhimmista härkätaisteluareenoista.


 
Näkymät alas rotkoon ovat huikeat.



 
El Tajo-rotkon yli kulkeva Puente Nuevo-silta on rakennettu 1700-luvulla ja alueella sijaitsee maurien rakentama vanhakaupunki.
 
 
Eijan ja Jannen kanssa tutustuttiin Fuengirolan kaupunkiin ja Benalmadenaan. Markkinoilta tehtiin jälleen löytöjä ja herkullisia hedelmäostoksia.
Viikon aikana koettiin yhtenä päivänä kunnon myrsky. Tuuli nousi päivän aikana tasaisesti ja oli parhaimmillaan 22 m/s. Iltapäivällä tyrskyt löivät jo aallon murtajan yli. Maininki satamassa oli sen verran voimakasta, että kiinnityksiä ja lepuuttajia täytyi tarkkailla koko ajan. Yksi keulaköysi katkesi meiltäkin, ja satamassa muutamat veneet hakkasivat laitureihin.
 
 
 
Tyrskyt kasvoivat tuulen mukana.
 
 
Kiitos kaikille vieraillemme mukavista hetkistä! Me täällä palaamme loma-arkeen auringon paisteen jatkuessa.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset majoituksesta ja seurasta, oli mukava pistäytyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne. Hyvä että tuli jotain mietittävää... Voidaan vaikka keväällä uusia tuo vierailu.

      Poista