sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Gibraltar - Estepona - Fuengirola

 
Gibraltarilta lähdettäessä tuuleton lämmin sää jatkui eli ajeltiin moottorilla Esteponaan.
Esteponassa odotuslaiturissa kirjauduttiin satamaan, koska näin hiljaisempana aikana satamakonttori oli kiinni. Tervetuliaislahjaksi saatiin pullo punaviiniä.
Laiturissa päästiinkin tutustumaan kiinnittymiseen mooring-köyden avulla. Onneksi oltiin varustauduttu hyvin hansikkain, koska meren pohjassa makaava köysi oli todella mutainen ja niljakas. Kiinnittyminen onnistui hyvin, mutta partaan sai pestä vesiletkulla kaikista mutaroiskeista.

 


 
Esteponan satama sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kaupungin ydin keskustasta. Satama-alue on viihtyisä monine ravintoloineen, hotelleineen ja vuoristonäkymineen. Laiturit ovat ehkä vähän rapistuneet, mutta toimivat; roskiksia sekä vesi- ja sähköpisteitä on hyvin.
Esteponassa oltiin kaikkiaan 12 päivää. Kävellen ja pyöräillen kierreltiin kaupunkia, käytiin bussilla Fuengirolassa ja nautittiin ihanista kesäpäivistä.
Make aloitteli saunan ja pesuhuoneen lattiaremonttia, koska matkan aikana kovemmissa aallokoissa veneen rungon liikkeet ovat aiheuttaneet muutamien laattojen halkeamisia. Olikin homma löytää työhön oikeanlaiset liimat ja sauma-aineet; yhdestä paikasta sai jotain ja toisesta toista. Taitavat olla laadultaan myös erilaisia kuin Suomesta saatavat vastaavat tuotteet.


 
Lähtöpäivän aamuna satamatoimiston katolle lensi suuri korppikotka. Toimistossa työskentelevän henkilön mukaan korppikotkia näkee todella harvoin näin rannikolla. Netin tietojen mukaan Espanjan vuoristossa korppikotkia tavataan monikymmen päisinä parvina.
 
 
 

 
Aurinkorannikkoa reunustaa mahtavan komea vuoristo, jota oli hyvä ihailla aurinkoisena päivänä matkalla Esteponasta Fuengirolaan.

 
Ensimmäinen yö Fuengirolassa vietettiin ankkurissa sataman edustalla. Illan pimentyessä kaupungin valaistus tuikki pitkin vuoren rinteitä.

 
Satamassa on jo hiljaista. Lähteviä tai tulevia veneitä liikkuu nyt todella vähän. Itse aiomme olla Fuengirolassa näillä näkymin aluksi kuukauden verran, mutta todennäköisesti pidempään.
Käytiin jo tutustumassa pohjoismaalaiseen ruokakauppaan ja oli pakko ostaa lämpimiä karjalan piirakoita ym. muutamia tuttuja tuotteita. Täältä saimme myös hankittua hyvän rajattoman nettiliittymän Espanjassa olon ajaksi.

 
Saunan ja pesuhuoneen laatoitus on valmis.
 

 
Yksi tämän reissun mukavimpia asioita ovat olleet aamiaiset ja ruokailut ulkona. Olemmekin ottaneet ruokalistalle muutamia uusia ruokalajeja ja kokeiltu uusia kaloja ja hedelmiä. Tällä hetkellä illat ovat vielä pitkälle lämpimiä, vaikka yöt välillä niin viileitä, että veneen lämppäri lähtee päälle.

 

 
Yleisön pyynnöstä tässä kuva veneen sisältä...
Fuengirolasta kuvia laitetaan enemmän seuraavan kerran...

11 kommenttia:

  1. No niin, hyvältä näyttää. Kyllähän tonne kelpaa tulla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näyttää.. Tervetuloa tänne viileään Epsanjaan. Ota villapaita mukaan, päivällä lämpötila laskee jo alle 25 astetta.

      Poista
  2. Merja ja Make. Kiitos teille kivasta päivästä luonamme Benalmadenassa. Oikein mukavaa jatkoa teille sinne etelään. Me olemme nyt täällä sateisessa Savonlinnassa. Terveisin Sirpa ja Asko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös teille. Mukava oli viettää päivä kanssanne. Hyvää syksynjatkoa sinne ja ehkä vielä täällä nähdään .....

      Poista
  3. Kiitos mukavasta kahvihetkestä. Kyllä tuolla veneellä kelpaa maileja kerätä, alkoi oma 33-jalkainen tuntumaan jollalle. Ja ensimmäinen purjevene missä näin livenä oikean saunan :-) K. m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kävitte. Mukava oli kuulla juttuja vanhasta asuinpaikastakin.

      Poista
  4. Tervehdys täältä Atlannin puolelta. Teidän vene näyttää yhtä hyvältä livene kuin kuvissa. Onnea Väli erelle pääsystä. Me tullaan perässä mutta vähän hiljempaa ku ollaan pienempiä ja säät on vielä kohdillaan täälläkin. Cadizin lahtea "tutkitaan vielä pari päivää ja sitten matka jatkuu.
    Se paikallinen netti yhteys jäi kiinnostamaan,mikähän se mahtaa olla minkä hankitte. En ole saanu sitä "ihmeante nia" vieläkään toimimaan joten jouddumme usein iltaisin istumaan satamakonttorien läheisyydessä......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. Onneksi täällä ei ole mihinkään kiire niin voi olla kauemminkin kiinnostavissa paikoissa. Tervetuloa Välimerelle kun kerkiätte. Ostimme tuon liittymän Fuengirolasta centro Finlandian talosta jossa myydään kaikkea siihen liittyvää. Jos nähdään täällä niin voin katsoa sitä antennia ja minulla pitäisi olla sen asennuslevyke mukana. Hyviä purjehduskelejä sinne.

      Poista
  5. Tervehdys täältä Atlannin puolelta. Teidän vene näyttää yhtä hyvältä livene kuin kuvissa. Onnea Väli erelle pääsystä. Me tullaan perässä mutta vähän hiljempaa ku ollaan pienempiä ja säät on vielä kohdillaan täälläkin. Cadizin lahtea "tutkitaan vielä pari päivää ja sitten matka jatkuu.
    Se paikallinen netti yhteys jäi kiinnostamaan,mikähän se mahtaa olla minkä hankitte. En ole saanu sitä "ihmeante nia" vieläkään toimimaan joten jouddumme usein iltaisin istumaan satamakonttorien läheisyydessä......

    VastaaPoista
  6. Miten se kello on verrattuna tähän Suomen aikaan..? Ei taia kiinnostaa jos soittasin teil keskellä yötä. Olkaahan varovaisia siellä että säilytte onnettomuuksitta...Oikein mukavaa lomaa teille, älkää laiskistuko.
    Terveiset kylmästä pohjolasta..tulkaa jouluksi meille. Terveisin wanha äidee

    VastaaPoista