sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Lavagna - Varazze

 
 
Säät ovat olleet hyvin vaihtelevia ja nopeasti muuttuvia. Päivisin on ollut lämmintä noin + 10 astetta, yöllä vain muutama aste.
 
On myös ollut kauniita aurinkoisia päiviä ja yhtenä iltana kaunis kaupungin kultaava auringon lasku.
 
Lavagnan satamassa laiturissa pestiin ja vahattiin veneen yläosa. Edelliset omistajat ovat olleet ilmeisen laiskoja veneen hoitamisen suhteen, koska kaikenlaista puhdistamista ym. on riittänyt.
Vene päätettiin nostaa vielä ylös telakalle huoltoja ym. varten. Castagninon telakalla asuttiin maanantaista perjantaihin. Make huolsi perävetolaitteet sekä asensi uuden keulapotkurin. Lämminvesivaraaja rupesi vuotamaan ja vesipumppu oikutteli, joten nekin vaihdettiin uusiin. Veneen pohja maalattiin myrkkymaalilla ja veneen alaosa vahattiin. Hommaa riitti, ja oltiinkin aika väsyneitä iltaisin. Mutta se kannatti, vene näytti ihan erilaiselta, kun se perjantai aamuna jälleen laskettiin.



 
Estrella odottaa vesille laskua pukeilla.

 
Telakointivanulla vene siirrettiin maamajoituksesta laskupaikalle.

 
 
Vesille pääsyn jälkeen vene tankattiin, käytiin vielä juomassa kahvit satamakahvilassa ja matka kohti Suomea alkoi.

 
Lavagnan alue kirkkoineen jäi taakse.
 
Ensimmäinen matka merellä Varazzeen sujui hyvin. Oli aika mukava tunne lähteä taas vesille. Uusi erilainen vene toi myös vähän ehkä jännitystä peliin. Sää oli leppoisa ja aallokko vähäistä. Genovan edustalla jouduttiin hiljentämään muutamaan solmuun, koska merellä ui paljon kaiken kokoisia ajopuita isolla alueella.

 
Varazze on pienehkö kaupunki Ligurian alueella Savonan maakunnassa. Mereltä näkymä vuorten ympäröimään Varazzeen oli kaunis. Kaupunki on ollut tunnettu jo roomalaisten aikana laivanrakennusperinteestään, koska kukkuloilta saadaan paljon puuta rakennusaineeksi.

 
Satamassa oli hyvin tilaa. Taustalla näkyvä linnannäköinen rakennus on 1931 rakennettu yksityisasunto.

 
Poikkeuksena aiempiin satamiin, Varezzen satama-alueen rakennukset oli tehty puusta.

 
Sää muuttui laituroinnin jälkeen nopeasti tuuliseksi ja sateiseksi. Seuraavana aamuna vuoret olivat saaneet lumipeitteitä.

 
Varazzen keskustassa on paljon kapeita katuja ja kujia. Talot ovat kauniisti maalattuja ikkunoiden ympäryskoristeineen, jotka antavat ihan kolmiulotteisen vaikutelman.


 
 
Matkan on tarkoitus jatkua vielä yhdellä pysähdyksellä Italian puolella ennen piipahtamista Monacoon, kun se nyt sattuu olemaan matkan varrella. Säätiedotukset ovat luvanneet sen verran kovia tuulia ja kunnon aallokkoa, joten täällä Varazzessa ollaan vielä päivä tai kaksi...

3 kommenttia:

  1. Onnea uudelle veneelle! Yritin kartalta seurata reittiä Rhone-jokea pitkin Rhein-joelle, päädyin jonnekin Sveitsin alpeille, sitten joki loppui! Toivotaan, että teiltä sujuu navigointi paremmin, varmaankin aivan huippumaisemat odottavat teitä. Turvallista kotimatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Yritämme löytää oppaiden avulla oikean reitin. Maisemat täällä Italian ja Ranskan rannikolla ovat kyllä hienoja, mutta odotamme kovasti myös joki- ja kanavamaisemia

      Poista
  2. kuvia ootellaan venhon sisätiloista...t. wanha äitee

    VastaaPoista