torstai 14. toukokuuta 2015

Saimaan seikkailuja

Puumalasta lähdettiin kauppareissun jälkeen kohti Ruuhonsaarta aurinkoisessa ja tyynessä säässä.
Koska tarkoitus on viettää Helin ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia Helsingissä kuun vaihteessa, ei meren puolelle pidetä vielä kiirettä vaan nautitaan Saimaan saarten rauhasta.


Petraselkä
 
Ruuhonsaaressa jatkoimme veneen siistimistä ja järjestelemistä. Kyljet vahattiin ja riki trimmattiin kuntoon. Ruuhonsaaressa vietettiin kaksi yötä. Nautimme hyvästä saaren saunasta  ja keväisestä luonnon rauhasta.
 
Ruuhonsaari
 
Ruuhonsaaresta matka jatkui Imatran kauppojen kautta Satamonsaareen. Sää muuttui tällä reissulla täysin. Tuuli oli vastainen ja pahimmillaan puuskissa yli 20 m/s, koko ajan yli 15 m/s, joten jätimme vastatuulipurjehduksen sikseen.
 
Satamossa Make vaihtoi harmaavesisäiliön pumpun, koska entinen alkoi olla heikkotekoinen. Merja käveleksi ympäri saarta ja tutki rantojen kiviä ym... Sää oli tuulinen ja sadekuuroja riitti. Täällä vierähti hyvin kaksi yötä. Kuultiinpa tänä keväänä ensi kerran käen kukuntaa. Täälläkin pääsimme nauttimaan saarisaunasta, joka oli juuri kunnostettu ja siisti. Luultavasti olikin viimeinen saarisauna pitkään aikaan, jossa käymme.
 

 
Satamonsaari
 
 
Luonnon taidetta
 
Viimeinen etappi Saimaan puolella oli Lappeenranta. Huviveneilijät alkavat heräillä, koska matkalla nähtiin muitakin huviveneilijöitä. Lappeenrannassa otettiin pyörät esille ja käytiin kaupungilla sään jälleen kirkastuessa. Kävimme välillä syömässä "valmiissa pöydässä" Amarillossa ja venekokki sai pitää vapaaillan.
 

 
Lappeenrantaa...
 
 
Huomenna matka jatkuukin kanavaa pitkin merelle ja pääsemme kurvaamaan naapurimme venäjän
vesille. Toivottavasti muodollisuudet eivät ole kovasti muuttuneet. Keli näyttää nyt siltä, että pääsemme purjehtimaan Viipurista Santioon.
 

3 kommenttia: