lauantai 23. toukokuuta 2015

Kotkasta Helsinkiin...

Kotkassa hoidettiin kauppa-asioita, käytiin kylässä ja torilla kahvilla. Sataman viereinen meri-puisto oli keväisen kaunis hyvin hoidettuine istutuksineen ja vesiputouksineen. Näkemisen arvoinen puisto.

Kotkan satama
 
 

 Hanhien muuttoa myötätuulessa.

Kotkasta lähdettiin jatkamaan matkaa vähäiseen vastatuuleen. Tuulet eivät näytä suosivan purjehtimistamme näin alkumatkasta. Moottorilla ajellen matka tuntuu välillä tylsältä. Tällä kertaa oli kuitenkin mielenkiintoista seurata kymmeniä hanhiparvia, joita tasaisena virtana tuli myötätuulessa vastaa täysin samaa reittiä kaikki. Aluksi vaikutti, että aurinko alkaa paistamaan, mutta yllättäen sää muuttui täysin.
Vastaan tuli paksu sumurintama, tuuli nousi ja aallokko kasvoi yllättävän nopeasti. Lämpötila laski hetkessä kuusi astetta. Sumu oli sen verran voimakasta, että oltiin jälleen tyytyväisiä tutkasta ja AIS:sta. 

Loviisaan tultaessa sumurintama jäi merelle ja sää kirkastui. Parkkeerasimme vanhasta tottumuksesta Loviisan Tullisillan laituriin, vaikka väylä Laivasillan satamaan on ruopattu syvemmäksi kuin kaksi vuotta sitten, jolloin emme olisi pidemmälle päässeetkään. Loviisassa satamatoiminta aloittaa vasta 1.6., joten yöpyminen oli ilmaista.
Loviisassa pyöräiltiin pitkin kaupunkia ja ihailtiin vanhoja kauniita puutalokortteleita.
Laivasillan satama-alue on myös mukavan näköinen vanhoine rakennuksineen ja laivoineen.



Loviisan Laivasillan aluksia maalla ja merellä.
 
 
 
Loviisasta matkattiin Pellingin kautta Helsinkiin. Pellingissä yövyttiin ainoana veneenä tyhjissä laitureissa. Pellingistä lähdettiin aamulla harmaassa ja sateisessa säässä kohti Helsinkiä. Tuuli oli sivusta vaihdellen myötäisemmästä vastaisempaan, mutta päästiin hyvin purjehtimaan Vuosaaren edustalle asti. Vaikka tuuli oli aika vähäistä, genoa veti hyvin ja matka taittui tasaisen rauhallisesti. Välillä koko meri tuntui aavemaisen hiljaiselta. Hieno purjehdus! Vuosaaren jälkeen tuuli tyyntyi tyystin . Ensimmäisen kerran tultiin Helsinkiin Kustaanmiekan kautta, koska vastaantulevia isoja aluksia ei ollut. Vanhoja purjelaivoja lipui Kustaanmiekan jälkeen näyttävästi vastaan.
 

 Kustaanmiekka
 
 Purjelaivoja Helsingin edustalla.
 
 
 
Helsingissä saimme paikan Helsingin moottorivenekerhon laiturista Kruunuhaasta. Onneksemme satamassa tehdään korjaustöitä, joten esim. suihkuja ei ole käytettävissä. Tämä aiheutti sen, että saimme sovittua edullisen hinnan kahden viikon pysähtymisen ajaksi. Onneksi olemme omavaraisia saunan ja suihkun suhteen. Veneen järjestelyjen jälkeen oli mentävä Kauppatorille kahville!

2 kommenttia:

  1. Terveiset Kankaisista, täällä on aivan ihana aurinkoinen ja tyyni keli. Olemme odotelleet tänne muita veneilijöitä, mutta ketään ei ole vielä ilmaantunut. Lämpimät onnittelumme Helille ylioppilas- ja ammattitutkinnon suorittamisesta. Mukavaa juhlapäivää teille. Terveisin Pamelan miehistö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista. Toivotaan teille lämpimiä päiviä jatkossakin.
      Terveiset tutuille täältä Saarenmaan kupeesta.
      Merja ja Make

      Poista