perjantai 17. heinäkuuta 2015

Groningen - Dokkumer - Leeuwarden - Lemmer


Groningenissa Reidiepin satama sijaitsi ponttooneille rakennetun asuinalueen keskellä.

 
Reitti satamaan kulki talojen välistä...


Groningenin Reitdiepistä lähdettiin aurinkoisessa jatkamaan matkaa aurinkoisessa säässä, mutta tihkusateiseksi se matkalla muuttui.
Matkalla Dokkumeriin sai nähdä monenlaista rakennustyyliä. Kaikenlaisia kattomalleja turpeella tai ilman.
Reitti oli paikoin hyvin mutkainen ja matala. Kerran kippari ihmetteli, kun vauhti hiipuu kuudesta solmusta kolmeen. Syynä olikin, että köli taisi mennä pätkän mutaa kyntäen. Onneksi vettä oli loppumatkalla reilummin.

 
Värikäs satama matkan varrella...
 
 
 Dokkumerissa yövyttiin Jachthaven Lunegatissa sateisessa säässä. Aamulla jatkettiin kohti Leeuwaedenia. Dokkumissa siltoja oli tiheään ja siltavahdit keräsivät siltojen avausmaksuja vavassa riippuviin puukenkiin.

 
Tuulimyllyjä Dokkumin alueella...
 
 
Siltojen avausmaksun suoritus riippuvaan puukenkään.
 
 
Matkan varrella varsinkin Burdaardissa kaunis "kylänäkymä" kanavan varrella. Kauniita taloja, värikkäitä puutarhoja ja veneet parkissa etupihalla.
 
 
Leeuwardenissa kiinnityttiin kaupungin sivuitse kulkevan kanavan varteen rantapuistojen reunamille.
Toisella puolella kanavaa, vettä rannassa oli meille liian vähän ja puut olisivat ottaneet kiinni mastoon, mutta toisella puolella kaikki oli ok.
 

 
Vino torni Leeuwardenin vanhan kaupungin reunamilla.
 
 
Leeuwardenin vanhaa kaupunkia halkoi kanava. Silloilla oli mahtavat kukkalaitteet...
 
 
Matka Leeuwardenista Lemmeriin oli erityyppinen kuin aikaisemmat päivämatkat. Rautatiesiltojen avausta joutui odottamaan pidempiä aikoja. Päivä oli hyvin tuulinen, parhaimmillaan 21 m/s. Reitillä oli myös järvialueita. Matkalla ylitettiin kolme akvaductia, joissa maatie kulki tunnelissa kanavan alapuolella.
Lemmerissä yövytään Iselmarin satamassa...
 

 
Kanavareitillä on monenmoisia siltoja. Leeuwardenin jälkeen avattava läppäsilta oli muotoilun osalta omassa sarjassaan...
 
 
Akvaduct Langdeel Hempensissä.

3 kommenttia:

  1. Reitillänne on erittäin mielenkiintoisia ja vaihtelevia maisemia. Useita tunteja on kulunut kun ollaan tutkittu kartasta Euroopan halki kulkevia kanavia, varsinainen maantiedon oppitunti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupungit ovat todella mukavia ja näkemisen arvoisia paikkoja. Maaseutua on myös ominaistuoksuineen aika paljon ainakin pohjoisemmassa osassa Hollantia. Mielenkiintoinen kokemus myös meille tämä Hollanti. Voi suositella muillekin ketkä suunnittelee matkaa.

      Poista
  2. Ehkä joskus lentokoneen kyydissä......

    VastaaPoista