perjantai 14. elokuuta 2015

l'Aber Wrac'h - Brest


Port de l'Aber Wrac'h jätettiin taakse sateisen harmaassa säässä. Sivumyötäistä tuulta oli 8-9 m/s, joten genoa avattiin. Bretagnen toinen uloimmista niemistä toi tullessaan taas sekalaisia virtauksia ja aallokkoa. Niemi näytti komealta suurine raunioineen ja majakkoineen.

 
Brest osoittautui suureksi kaupungiksi. Port de Moulin Blanc on suojaisa satama saapua millä säällä hyvässä riippumatta vuorovesistä. Sataman suulla oli jälleen marinero veneineen ohjaamassa sopivalle paikalle. Saatiinkin hyvä kylkipaikka.
 
Satamatoimistosta kysyttiin yhteystietoja paikallisista purjeen valmistajista. Kolmen purjemaakarin yhteystiedot saatiin, mutta osoittautui, että kaikki ovat tällä hetkellä lomalla. Onneksi yksi palaa töihin 17.8., toivottavasti purje saadaan sitten korjattua.
Nyt on sitten monta päivää aikaa huoltaa ja varustaa venettä jatkoseikkailua varten. Make tutki autopilotin moottoria ja huomasi hiilten olevan kuluneet. Uusia ei saa paikallisista liikkeistä, joten ne tilattiin suoraan valmistajalta. Ne saadaan myös seuraavan viikon alussa. 

Satamassa on paljon erilaista vesiurheilutoimintaa. Kuvassa nuoria purjehtijoita.

Laskuveden aikaan laiturin vieressä vierailee aamuisin ja iltaisin silkkihaikara pariskunta etsimässä ruokaa. Lajin tunnistaa hyvin keltaisista jalkateristä.
 
Kun nyt on aikaa, päätettiin vuokrata viikonlopuksi auto ja käydä katselemassa lähiympäristöä. Ensimmäinen retki tehtiin Bretagnen toiselle ulkoniemelle, missä sijaitsee Ponte de Raz. Paikka on yksi suosituimmista matkailukohteista Ranskassa. Nummimaisen niemen kärjestä avautuu huikea näkymä Biskajan lahdelle. Turisteja oli paikalla paljon.

Eriväriset kanervat värittivät niemen nummea.

Ponte de Raz

Neitsyt Marian patsas niemen kärjessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti