sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kesäloma - nokka kohti Itämerta !

Perjantaina alkoi vihdoin ja viimein odotettu kesäloma. Viime viikot on mennyt veneellä puuhaillessa, sauna ja pesuhuone tärkeimpinä projekteina. Tavoitteena oli saada ne valmiiksi ennen kesälomareissua, mutta työn määrä vei voiton ja viime silaukset, kuten lauteet ja viimeiset laatoitukset, täytyy tehdä matkan varrella. Keulaankin oli tarkoituksena saada toiseksi purjeeksi fokka ennen reissuun lähtöä, mutta tässä tapauksessa ongelmia ilmeni ja toinen purje saa odotella vielä kotisatamassa ei niin kiireellisiä aikoja.

Piligrim aiemmin kesällä Savonlinnan pursiseuran tukikohdassa.
Perjantaina käynnistyi myös viisi viikkoa kestävä kesälomamatkamme Savonlinnasta kohti Itämerta. Ensimmäisenä yöpymispaikkanamme pe-la oli Ruunasaari.


Lauantai-aamuna matka jatkui Puumalan kautta Nuijamaan raja-asemalle. Takana on siis jo kolme sulkua ja tänä aamuna rajavartiolaitoksen ja tullin suorittaman tarkastuksen jälkeen matka jatkukoon kohti merta.

Pysähtyminen Puumalassa.
Mälkilän, Mustolan ja Soskuan sujut on jo ohitettu.
Aika näyttää mihin asti tuulet meidät kuljettaa. Helsinkiin asti mukanamme on kansityttönä Heli ja tämän jälkeen matka jatkuu kahdestaan vain laivakoira Nestori seuranamme. Alustavana suunnitelmana on tuulista riippuen käydä kääntymässä esimerkiksi Tallinassa ja täältä jatkaa matkaa Hankoon tai jos tuulet ovat suotuisia, niin ehkä jopa Gotlantiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti