keskiviikko 24. heinäkuuta 2013



    Lohusalun satama.


Lohusalussa vietimme kaksi yötä. Maanantaina tuuli ärjyi merellä ja aallonkorkeus kasvoi entisestään, joten päätimme pitää välipäivän matkanteon suhteen. Vuokrasimme polkupyörät ja pyöräilimme lähitienoilla. Kaunista merenrantaseutua, hyvä tie ja mielenkiintoinen kyläkauppa. 
Lohusalu on ehdottomasti käymisen arvoinen satama. Satamakapteenin opastuksella paikka löytyy helposti, palvelu on ystävällistä ja satama kaikkine palveluineen erittäin hyvin hoidettu ja esimerkillisen siisti.
    
    Tyrskyisää menoa Lohusalusta lähdettäessä .

    


    Voisi luulla, että laivakoira on saanut tarpeekseen tyrskyisästä menosta, 
    mutta kyseessä on vain suupielien pyyhkiminen köysiin ruokailun jälkeen.


Lohusalu - Hanko

Lohusalosta lähtiessä maininki aaltoineen oli kohtalaisen voimakasta. Tuuli oli 11-12 m/s koilisesta, joten pystyimme suuntaamaan hyvin reitin kohti Hankoa. Matkan edetessä sääolosuhteista kehittyi mitä parhaimmat. Hankoon päästiin yhdellä halssilla sataman suulle asti. Täysin purjein vauhti oli 7-9 solmun välillä koko matkan. Maininki väheni ja aurinko rupesi paistamaan. Loistava purjehduspäivä!
Hangosta saimme hyvän aisapaikan ja illalla oli mukavaa istuskella makasiiniravintolan terassilla.



    Hangon satama. Varsinainen mastoviidakko.


Hanko - Kasnäs


    Hangosta lähdettäessä meri oli tyyni ja rauhallinen, suorastaan ääretön.


Keskivikkoaamuna saatettiin gasti Heli linja-autoasemalle ja ruokavarantojen täydentämisen jälkeen suunnattiin jälleen merelle. Aamu oli tyyni ja utuinen. Meriluonto Hangosta lähdettäessä länteen oli kaunis luotoineen ja saarineen. Kaikenlaista venelikennettä reitillä oli uskomattoman paljon.
Tuuli ei noussut juurikaan, joten ajoimme koko matkan moottorilla Kasnäsiin. Viime käynnistä Kasnäsissa lienee yli viisi vuotta. Odotimme hieman pienempää ja idyllisempää satamaa mitä tuleman piti.



    Kasnäsin satama ilta-auringossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti